Prosjektleder i opplæringsavdelingen

 

Deanu gielda- Tana kommune har ca. 2900 innbyggere. Kommunen ligger i Øst-Finnmark og grenser til Finland. Tanaelva, fjorden og vidda er dominerende landskapselementer og preger bosetting kultur og næringsliv. Kommunesenteret Tana bru er et kommunikasjonsknutepunkt i Øst- Finnmark og møteplass for folk med ulike språk og kulturer. Unjárga gielda/Nesseby kommune er en sjøsamisk kommune i Øst-Finnmark med ca. 900 innbyggere. Kommunen ligger rundt den indre del av Varangerfjorden med Varangerbotn som kommunesenter. Nærmeste by og flyplass ligger i Vadsø 50 km fra Varangerbotn og det er 1 ½ times kjøring til Kirkenes flyplass som har flere daglige direktefly til Oslo. I begge kommunene har samiske, norske, finske og russiske grupper gjennom århundrer levd tett på hverandre og i det siste har kommunene bosatt flyktninger fra bl.a. Eritrea og Syria. Her er også noe av den mest uberørte naturen vi har i Europa med vidder, fjell, skog, elv og fjorder. Dette byr på fabelaktige muligheter for friluftsliv av enhver smak: skiturer, snøscooterturer, ski-kiting, padling, dykking, hundekjøring, jakt, fiske og høsting av naturens grøde.  Her er også en rekke foreninger og idrettsklubber som tilfører kommunen ulike kulturelle og sportslige aktiviteter. Tana og Nesseby kommuner er en del av forvaltningsområdet for samisk språklov, hvor samisk er et offisielt språk i tillegg til norsk. Søkere bes derfor om å oppgi sine språkkunnskaper. 

 

Oppvekst, Tana kommune

Tana kommune arbeider aktivt med å forbedre resultatene i grunnskolen. Tana kommune vil styrke det samiske språk i grunnskolen ytterligere og vil innføre samisk for alle elever fra skolestart i august 2021, med innfasing for ett skoletrinn per år. Til å forberede og gjennomføre oppstart i august 2021 sammen med skolelederne er det i opplæringsavdelingen ledig en prosjektstilling i 100 % fra 01.01.2021 med varighet i 12 måneder.

Arbeidsoppgaver

Tana kommune ønsker å utarbeide forskrift for obligatorisk samisk ved å utarbeide lokale lærerplaner for at alle elever i kommunale grunnskoler skal ha opplæring i samisk. Prosjektlederens arbeid er å planlegge, tilrettelegge og iverksette slik at alle elever skal ha opplæring i samisk i Tana kommune. Dette må gjøres tidlig nok til at samisk for alle kan innføres fra august 2021. Ved avslutningen av prosjektet må tiltaket evalueres og eventuelt justeres.

Andre utredningsoppgaver knyttet til samisk i barnehage og skole kan også bli lagt til stillingen.

Kvalifikasjoner

Vi ønsker at du kan samisk og har skolefaglig kompetanse, fortrinnsvis på masternivå.

Personlige egenskaper

Foruten formelle kvalifikasjoner vil personlig egnethet, samarbeidsevner og skriftlig og muntlig fremstillingsevne bli vektlagt. Kommunen legger vekt på å rekruttere en medarbeider med høy grad av tilstedeværelse, kompetanse, arbeidsvilje og gode kommunikasjonsevner.

Vi tilbyr

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Kommunalsjef for oppvekst Else-Marie Seim tlf 46400204.

 

Søknadsfrist: 16.12.2020

 

Arbeidsgiver: Tana kommune
Sted: TANA
Stillingstittel: Prosjektleder i opplæringsavdelingen
Heltid / Deltid: Heltid
Ansettelsesform: Annet
Stillingsprosent: 100
Webcruiter-ID: 4320026378
Stillinger: 1
Startdato:01.01.2021
Sluttdato:31.12.2021
Arbeidssted Rådhusveien 24, 9845 TANA

 

Kontaktinformasjon

Else Marie Seim
Kommunalsjef for oppvekst

 

 

 

Del stillingen

Selskap

Tana kommune

Kontaktinfo

  • Else Marie Seim
  • Tittel: Kommunalsjef for oppvekst
  • E-Post:
  • Mobil/Tlf:

Lokasjon

  • Tana
  • Varangerbotn

Søknadsfrist

Desember 16, 2020